+32 (0)14 21.10.92 info@apotheekluyten.be

Onze diensten

Welkom bij Apotheek Luyten in Herentals.

Ons ervaren apotheekteam verwelkomt u graag in onze moderne apotheek. Naast de klassieke geneesmiddelen hebben wij een uitgebreid aanbod aan huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen die met zorg voor u werden uitgekozen.
Centraal in de farmaceutische zorg van Apotheek Luyten staat een individuele benadering om te komen tot een persoonlijk advies. Wij vinden het belangrijk om elke situatie in zijn context grondig te bekijken. Zo komen we tot de ideale oplossing of aanbeveling voor uw probleem. We staan erop dat elk advies of product-aanbeveling sterk wetenschappelijk onderbouwd wordt.

Enkele elementen lichten we graag apart uit:

Voedingssupplementen

In onze gezondheid spelen voeding en specifieke voedingsstoffen een wetenschappelijk bewezen essentiële rol. Voedingssupplementen zijn, volgens de wet, een geconcentreerde bron van één of meerdere vitaminen, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundig of fysiologisch effect. Zelfs bij een erfelijk bepaald hoger risico, kunnen voeding en bepaalde voedingsstoffen nog steeds een grote, positieve invloed uitoefenen.
Ook in de sport nemen supplementen een steeds grotere rol in, zowel bij professionele als recreatieve sporten. Zo kunnen ze ondersteunend gebruikt worden om de uithouding, kracht of recuperatie te bevorderen.
De markt van de voedingssupplementen wordt helaas ook overspoeld door producten van een bedenkelijke kwaliteit. Als apotheek kunnen wij deze kwaliteit wel garanderen en zorgen voor een verantwoord gebruik.
Voedingssupplementen mogen echter als vervanging voor een gevarieerde voeding worden gebruikt. Ze worden best steeds op aanraden van arts of apotheker genomen.
Apotheek Luyten heeft een uitgebreid en zorgvuldig uitgekozen gamma voedingssupplementen. Graag staat ons team u bij met het juiste advies.

Huidverzorgingsproducten

De huid biedt bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en is de spiegel van uw gezondheid. Als grootste orgaan van de mens verdient het de nodige aandacht en een specifieke verzorging.
Heb je last van roodheid, onzuiverheden of jeuk? Heb je een te droge of net een te vette huid? We bekijken samen jouw specifieke situatie, eventueel aangevuld met een huidanalyse. Aan de hand hiervan bepalen we de meest geschikte dermato-cosmetische producten die een optimale verzorging van jouw huid garanderen. Als een echte specialist in huidverzorging staat Apotheek Luyten u graag bij in de keuze van de juiste producten.

 

Farmaceutische zorg

Farmaceutische zorg is de basis van Apotheek Luyten: het voorkomen, opsporen en oplossen van problemen die geneesmiddelen gebonden zijn. Hierbij horen onder andere:

  • therapietrouw evalueren en ondersteunen
  • het geven van instructies bij inhalatie
  • het opvolgen van de behandeling van de patiënt via interactiecontrole
  • het nagaan van dubbelmedicatie
  • het opstellen van medicatieschema’s
  • etc. …

Een medicatieschema is een handig hulpmiddel voor de patiënt. Hiermee krijgt hij een duidelijk inzicht wanneer hij welke medicatie moet nemen. Bovendien is het een handig communicatie-instrument tussen de verschillende zorgverstrekkers. Als apotheker zijn we goed geplaatst om een dergelijk medicatieschema op te maken. Wij hebben immers een overzicht over de voorgeschreven medicatie van de verschillende artsen.

 

Productreservaties

Heb je een voorschrift en wil je je medicijnen al bestellen en laten klaarleggen? Via onze product reservatie-pagina (klik hier) kan u nu gemakkelijk uw bestelling doorgeven. Een foto of scan van het voorschrift of product kan eenvoudig doorgestuurd worden.
U krijgt onmiddellijk een bevestigingsmail voor goede ontvangst van het bericht. Zodra de bestelling klaar ligt, verwittigen wij u per mail of (optioneel) sms, waarna u uw reservatie kan komen ophalen.
Vergeet niet uw voorschrift mee te brengen bij afhaling!

%d bloggers liken dit: